Voor een revalidatie kunt u ook terecht bij Fysio Effective, denk aan revalidatie na bijvoorbeeld een operatie zoals een nieuwe knie of heup. Ook met een revalidatie na bijvoorbeeld een ongeval of blessure kunt u bij ons terecht.

Tegenwoordig kunt u ook bij ons terecht voor revalidatie bij Fysio Effective na een corona besmetting, onze fysiotherapeute Ineke is hierin gespecialiseerd.

Bij een revalidatie is het hoofddoel vaak om zo snel mogelijk weer pijnvrij en zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Dit alles gebeurt binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. De specifieke doelen van de revalidatie, zal u samen met uw fysiotherapeut stellen. Ook zullen de mogelijkheden en eventuele hulpmiddelen besproken worden, om uw dagelijks leven weer te hervatten met zo min mogelijk beperkingen.

Tijdens uw revalidatie, zullen wij regelmatig een tussenevaluatie inplannen, om zo te kijken of de doelen eventueel bijgesteld moeten worden. Ook kunnen wij het herstel op deze manier goed in kaart brengen. Hierbij zullen we gebruik maken van verschillende meetinstrumenten die voor u van toepassing zullen zijn.

Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het revalideren van patiënten na reconstructie van een voorste kruisband van de knie, een gewrichtsvervangende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder) of aandoeningen als een beroerte. Naast de praktische ervaring, beschikken onze therapeuten over voldoende theoretische kennis.

Voor u een operatie in gaat, is het belangrijk om fit te zijn. Dit zorgt ervoor dat uw herstel sneller zal gaan en u eerder op het gewenste niveau terug zal zijn. Ook voor pre-operatieve fysiotherapie kunt u bij ons terecht om te zorgen dat u zo goed mogelijk de operatie in gaat. Het trainen voorafgaand aan een operatie is gebaseerd op het “better in, better out” principe.

Ook bij aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson of multiple sclerose (MS) kan fysiotherapie hulp bieden. Hierbij gaat het niet om revalidatie, maar om het behouden van de mogelijkheden of het vertragen van de achteruitgang.

Indien u niet de mogelijkheid heeft om naar onze praktijk te komen, behandelen wij aan huis.

Om met ondersteuning van onze fysiotherapeuten te revalideren heeft u een verwijzing nodig. Ook hebben wij geen wachtlijst en wordt dit vergoed door alle zorgverzekeraars indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent voor de eerste 20 behandelingen, daarna is vergoeding vanuit de basisverzekering.

Facebook
Facebook
Instagram