Wat is dry needling?

Dry needling is een innovatieve fysiotherapeutische behandelmethode, die gericht is op de spierklachten. Door middel van het met de naald aanprikken van verhardingen in de spieren, kunnen deze snel ontspannen raken.

Is dat dan hetzelfde als accupunctuur?

Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Er wordt bij acupunctuur geprikt volgens de energiebanen van het lichaam.

Bij dry needling wordt er één naald kortdurig in het lichaam geprikt, op de plaats van de spierverharding. Het effect van dry needling is te verklaren door de fysiologie en biochemische processen.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint (spierverharding) is een hard aanvoelende plek in een spier, die naast de lokale pijn ook pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van de naald voelt u niet of nauwelijks, als de triggerpoint wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant en ontspant. Het kort aanspannen van de spier, kan als pijnlijk of vervelend ervaren worden.

Na de behandeling zal de spier soepeler en minder pijnlijk aanvoelen. Wel is het mogelijk dat u nog een aantal dagen last houdt van een beurs gevoel. Vervolgens zal u oefeningen en adviezen krijgen om de verbeterde situatie te behouden.

Facebook
Facebook
Instagram